Prin colmatare se înțelege umplerea sau înălțarea albiei unui curs de apă, a fundului unui lac sau rezervor, prin depunerea materialului transportat de apele curgătoare(sedimente, aluviuni), descompunerea vegetatiei acvatice, eroziunea malurilor, etc.

 În fiecare lac, bazin, balta iaz se formează cu timpul nămol foarte periculos prin descompunerea vegetatiei acvatice,frunziş, microorganisme moarte, resturi de hrană,descompunerea peştilor morti etc. 

     Lacurile de acumulare mai mici pot fi în pericol de colmatare și ca urmare a eroziunii malurilor. Erodarea malurilor lacurilor, datorată valurilor în zone cu versanți ușor erodabili sau cu panta mai mare decât cea naturală, grăbește colmatarea, în special în cazul lacurilor de șes cu adâncime mică.

Procesul de colmatare este accelerat în cazul inundațiilor, care tranzitează un un volum mare de aluviuni si suspensii în suspensie și târât foarte mare,

Colmatarile distrug incet dar sigur orice amenajate hidrotehnica. In urma colmatarilor tot ecosistemul are de suferit(fauna si flora)

De aceea ne am nascut noi….

Firma specializata in lucrari de decolmatare, adancire, intretinere, indiguire  balti, canale,helestee, lacuri, iazuri,etc , cu utilaj amfibiu special. Putem lucra in conditii  inaccesibile utilajelor clasice.


Firma noastra este specializata in lucrari de decolmatare, adancire, intretinere, indiguire  balti, canale,helestee, lacuri, iazuri,etc , cu utilaj amfibiu special. Putem lucra in conditii  inaccesibile utilajelor clasice.

Executam lucrari de decolmatare,dragare,ecologizare iazuri,lacuri, canale cu utilaje specifice(excavator amfibiu, draga absorbant refulanta)

Call Now ButtonSuna acum